Uitnodiging voor biebs

Graag nodigen de KB en het Weekend van de Wetenschap je uit om met jouw OB deel te nemen aan het Weekend van de Wetenschap. Haal de wetenschap in huis en lift mee op de landelijke campagne! Daarmee trek je nieuw publiek en faciliteer je herhaalbezoek naar je OB.

Inspiratie op doen en aan de slag?
Bij deelname biedt het Weekend van de Wetenschap je een inspiratiesessie aan op 23 mei in NEMO Science Museum – speciaal voor bibliotheken! Hier hoor je hoe je als bieb op zoek kunt naar interessante Pop-up Wetenschappers en andere activiteiten kunt ontwikkelen over wetenschap en technologie. We ontvangen je graag tussen 11:00 en 15:00 uur. Lunch is inclusief. Er is een beperkt aantal plekken, dus geef je snel op.

Aanmelden voor inspiratiesessie

 

 

Deelnemen

Deelname houdt in dat jullie OB één of meerdere activiteiten over wetenschap en/of technologie organiseert tijdens het Weekend van de Wetenschap op 7 en/of 8 oktober. Deelnemende organisaties kunnen zelf bepalen wat voor activiteit ze organiseren en wie hun doelgroep is. Denk bijvoorbeeld aan een interactieve lezing door een wetenschapper (bijvoorbeeld een Pop-up Wetenschapper), proeven waar mensen mee aan kunnen doen (die kun je heel makkelijk betrekken op allerlei leuke boeken!), demonstraties, extra medialab- of FabLab activiteiten, workshops, serious games etc.

Hoe doen andere biebs dat?
Afgelopen oktober deden verschillende biebs al mee. Zo organiseerde OB Hilversum o.a. een interactieve lezing met een Pop-up Wetenschapper en een proefjescircuitOB Rijk en Venen bood workshops aan in hun eLab en OB Eemland organiseerde o.a. een proefjesmiddag. De OBA maakte drie varianten op workshop voor verschilldende doelgroepen over leven op Mars en het Groninger Forum liet hun activiteiten aansluiten op een tentoonstelling die op dat moment in de OB werd getoond. Er is dus van alles mogelijk!

Campagne

Het Weekend van de Wetenschap rolt een landelijke campagne uit. Daar kun je op meeliften. Het is van belang dat jouw OB ook zelf de achterban en lokale omgeving informeert over jullie activiteiten. Waar de deelnemerscommunicatie start vanuit de inhoudelijke kracht en zijn directe netwerk (communicatie vanuit organisatie naar buiten), communiceert het Weekend van de Wetenschap vanuit het merk: van groots naar steeds specifieker (van wetenschap en technologie naar de deelnemende organisaties en hun activiteiten). Beide speelvelden vinden elkaar enkele weken voor het Weekend van de Wetenschap. Zie de <em>facts &amp; figures</em> van editie 2016 in de bijlage.

Interesse in deelname?
In 2017 vindt het Weekend van de Wetenschap plaats op 7 en 8 oktober. Haal ook de wetenschap in huis tijdens Weekend van de Wetenschap! Deelname is gratis. Meer info over deelname vind je hier. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier. Neem bij vragen gerust contact op met Solange Cleutjens: [email protected] / 020-5313690.

Aanmelden voor inspiratiesessie
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.