Samenwerkingen

Weekend van de Wetenschap werkt samen met verschillende partners. Mede door hun bijdrage kunnen we er elk jaar weer een groot succes van maken. Klik op de logo’s voor meer info over onze samenwerking.

Pop-up Wetenschapper

Pop-up wetenschappers tijdens het Weekend van de Wetenschap

Pop-up wetenschapper is een landelijk programma dat plaatsvindt tijdens het Weekend van de Wetenschap op zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2016. Volwassenen en kinderen kunnen bij locaties door heel Nederland op een laagdrempelige manier kennis maken met wetenschap. De lezingen en demonstraties zijn gratis; publiek betaalt meestal wel entree tot de locatie. Deelnemende locaties zijn onder meer Museum de Cruquius, Universiteitsmuseum Utrecht en Techniekmuseum HEIM. Kijk voor een pop-up wetenschapper bij jou in de buurt op www.popupwetenschapper.nl. De VSC netwerk van wetenschapsmusea en science centra – is organisator van pop-up wetenschapper en draagt met dit project bij aan wetenschapswijsheid.

www.facebook.com/popupwetenschapper
www.twitter.com/popupwetenschap

TechYourFuture

TechYourFuture, Centre of Expertise Techniekonderwijs

Meer en beter opgeleide technici’

TechYourFuture is hét toonaangevende Expertise Centre voor hoogwaardig techniekonderwijs in Nederland. Het Centre wil meer jongeren interesseren voor een technische opleiding en een professionele loopbaan in de techniek.

Het Weekend van de Wetenschap en TechYourFuture
TechYourFuture heeft in samenwerking met het Weekend van de Wetenschap lesmateriaal ontwikkeld om leerlingen in het primair onderwijs te enthousiasmeren voor wetenschap en technologie. Naast het enthousiasmeren voor wetenschap en technologie ligt de nadruk op beroepsbeelden voor de toekomst. Beroepsbeelden zijn sterk bepalend in (latere) keuzeprocessen van de leerlingen. Het materiaal is gericht op leerlingen van groep 7 en 8. De week voorafgaand aan het weekend verzorgt een vakman of –vrouw uit de praktijk een gastles. Samen met deze expert ontdekken leerlingen de wereld van wetenschap en technologie en gaan ze aan de slag met een authentieke ontwerpopdracht. Meer weten over TechYourFuture surf dan naar www.techyourfuture.nl.

Al 14 jaar slaat NEMO Kennislink een brug tussen wetenschappelijk onderzoek en het leven van alledag. De redactie volgt wetenschappers bij hun onderzoek en vertelt daar op een begrijpelijke manier over. Dat gebeurt online op nemokennislink.nl maar ook via evenementen en debatten. In de NEMO Kennislink Agenda vind je een overzicht van wetenschappelijk uitjes van diverse organisaties door het hele land.

NEMO Kennislink maakt deel uit van NEMO, de onafhankelijke stichting die wetenschap ontsluit voor een breed publiek.

NEMO Kennislink en het Weekend van de Wetenschap werken inhoudelijke samen op het gebied van wetenschapscommunicatie en brengen hun activiteiten gezamenlijk onder de aandacht bij Nederlands publiek.

Maand van de Geschiedenis

De Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland, vindt elk jaar in de maand oktober plaats. In het hele land worden deze maand evenementen, activiteiten, lezingen en tentoonstellingen georganiseerd door diverse culturele instellingen, rondom een jaarlijks wisselend thema. Dit jaar is het thema Tussen Droom & Daad. Het Nederlands Openluchtmuseum organiseert de Maand van de Geschiedenis. Kijk op www.maandvandegeschiedenis.nl voor meer informatie en inspiratie.

Koninklijke Bibliotheek

De Koninklijke Bibliotheek werkt samen met het Weekend van de Wetenschap om aan iedereen in Nederland te laten zien hoe leuk, belangrijk en interessant wetenschap en technologie zijn. Samen maken we Nederland slimmer! Tijdens editie 2016 zullen pop-upwetenschappers verschillende bibliotheken in het land bezoeken om de bezoekers te verrassen en inspireren met hun bijzondere kennis van en passie voor wetenschap.

Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.