Samenwerkingen

Weekend van de Wetenschap werkt samen met verschillende partners. Mede door hun bijdrage kunnen we er elk jaar weer een groot succes van maken. Klik op de logo’s voor meer info over onze samenwerking.

Europa om de hoek

In Nederland worden een heleboel verschillende projecten (deels) gefinancierd met Europees geld. Europa om de hoek is een publieke organisatie die laat zien hoe dit geld wordt gebruikt in verschillende projecten.

Benieuwd naar de projecten bij jou om de hoek? Op hun website kun je honderden projecten bekijken.

VNCI

De Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) schept een omgeving waarin de chemische industrie wordt gewaardeerd om haar bijdrage aan de welvaart en het welzijn in Nederland. Ze vertegenwoordigt bedrijven die met behulp van chemische processen producten maken.

Tijdens het Weekend van de Wetenschap live chemie beleven bij verschillende leden van de VNCI.

Al 14 jaar slaat NEMO Kennislink een brug tussen wetenschappelijk onderzoek en het leven van alledag. De redactie volgt wetenschappers bij hun onderzoek en vertelt daar op een begrijpelijke manier over. Dat gebeurt online op nemokennislink.nl maar ook via evenementen en debatten. In de NEMO Kennislink Agenda vind je een overzicht van wetenschappelijk uitjes van diverse organisaties door het hele land.

NEMO Kennislink maakt deel uit van NEMO, de onafhankelijke stichting die wetenschap ontsluit voor een breed publiek.

NEMO Kennislink en het Weekend van de Wetenschap werken inhoudelijke samen op het gebied van wetenschapscommunicatie en brengen hun activiteiten gezamenlijk onder de aandacht bij Nederlands publiek.

Koninklijke Bibliotheek

De Koninklijke Bibliotheek werkt samen met het Weekend van de Wetenschap om aan iedereen in Nederland te laten zien hoe leuk, belangrijk en interessant wetenschap en technologie zijn. Samen maken we Nederland slimmer! Tijdens editie 2016 zullen pop-upwetenschappers verschillende bibliotheken in het land bezoeken om de bezoekers te verrassen en inspireren met hun bijzondere kennis van en passie voor wetenschap.

Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.