Save the date!

Weekend van de Wetenschap is hèt landelijke evenement voor wetenschap en technologie! Op 6 & 7 oktober, openen bedrijven, onderzoekinstituten, universiteiten en musea hun deuren (veelal gratis) voor een breed publiek. Dit is jouw kans om backstage te gaan en de wondere wereld van de wetenschap te beleven!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste deelnemers en de activiteiten die zij organiseren? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Of volg ons op  Facebook, Twitter en Instagram.

Dit was Weekend van de Wetenschap 2017

Organisaties uit 2017

Bekijk hier waar je in 2017 backstage kon tijdens Weekend van de Wetenschap!

Doe mee aan het landelijk publieksonderzoek over navigeren

Jaarlijks organiseert Weekend van de Wetenschap in samenwerking met een universiteit of kennisinstelling een grootschalig publieksonderzoek.  Dit jaar is dat het onderzoek Navigeren kun je leren.

We lopen ’s ochtends naar de badkamer en stappen op de fiets om naar school of werk te gaan. We gebruiken ons richtingsgevoel, onthouden afslagen en maken in gedachten een plaatje van onze omgeving. Toch verdwaalt iedereen wel eens. Wil je weten hoe jij navigeert? Doe dan mee aan het onderzoek.

De test bestaat uit een game waarin je een aantal opdrachten uitvoert en duurt ongeveer 10 minuten. Daarna krijg je direct de uitslag over jouw navigatievermogen.

Help onderzoekers van Universiteit Leiden aan zoveel mogelijk data, zodat zij beter kunnen begrijpen welke factoren een rol spelen bij navigeren.

Doe de test

Meer informatie over het onderzoek? 

Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.