Sterrenwacht Mercurius

Sterrenwacht Mercurius

Sterrenwacht Mercurius is geen wetenschappelijk instituut.

Integendeel. De sterrenwacht geeft uitleg, in de vorm van presentaties en het vertonen van films aan scholen, groepen en individuen. Dit wordt op een begrijpelijke manier gedaan zonder gebruik te maken van allerlei moeilijke termen en ingewikkelde procedures.

Denk maar eens aan de begrippen dag en nacht, maanden, jaren, seizoenen, eb en vloed, zon- en maansverduisteringen. Allemaal zaken waarvan we de betekenis kennen. Ontdek nu zelf de oorsprong bij sterrenwacht Mercurius.

Daarnaast is een wereld zonder ruimtevaart haast niet meer denkbaar. Satellieten zijn er immers voor vele dagelijkse doeleinden. Zoals radio, televisie, mobiele telefoons, weer- en aardobservatie. Ook dit kun je ontdekken bij sterrenwacht Mercurius.

Bij helder weer kunt u een blik werpen door onze sterrenkijker in het immense universum. Maan en planeten zijn tot in detail te zien en overdag wordt er met een speciaal filter naar de zon gekeken. Kortom, u zult zich verbazen over verre werelden.

Een bezoek aan sterrenwacht Mercurius is dus niet alleen een recreatief uitje. Het is ook een leerzaam avontuur voor jong en oud.

Adres
Baanhoekweg 75
3313 LP Dordrecht
Nederland

http://www.sterrenwacht-mercurius.nl

Sterrenwacht Mercurius

Activiteiten van Sterrenwacht Mercurius

Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.