Codestarter


Wil jij graag een workshop programmeren aanbieden? Of voor een techniekcursus? Dat kan! Codestarter kan jou helpen met het vinden van clubs die dit organiseren.

Wat houdt dit in?
Via Codestarter kun je in contact komen met clubs bij jou de buurt die kinderen enthousiasmeren op het gebied programmeren, coderen, ontwerpen. Je kunt hen uitnodigen om activiteiten (bijvoorbeeld workshops en demonstraties) te organiseren bij jouw organisatie tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Wat moet je hiervoor doen?

Kijk op de website van Codestarter en ontdek of er een geschikte partij tussen zit voor jouw wens. Meer vragen? Neem dan contact op met Amanda van Codestarter. Zij kan je wellicht doorverwijzen naar een interessante partij.

Hypatia


Meer jongeren enthousiasmeren voor carrières in de wetenschap en technologie. Dat is het doel van het Europese project Hypatia, vernoemd naar de vrouwelijke wiskundige, filosoof en astronoom Hypatia die in Alexandrië leefde van 370 tot 415.
Wil jij daaraan bijdragen? Het Hypatia project heeft hiervoor een toolkit met praktische en kant-en-klare modules ontwikkeld.

Wat houdt dit in?
De toolkit bevat o.a. lesmateriaal die je kunt inzetten voor (klas)bezoeken aan jouw organisatie. Ze zijn o.a. geschikt voor onderzoeksinstellingen en het bedrijfsleven. Zo is er een workshop waarin je een pingpongbal lanceert (Inquire: Shape and Action) maar ook module waarin je met een proces uit je bedrijf de veelzijdigheid van een W&T beroep (wetenschap- en/of technologie beroep) laat zien. Bijvoorbeeld de module ‘Your Role in Research’. Het zijn good practices uit heel Europa die zijn verbeterd op basis van de recente inzichten over gender inclusiviteit.

Wat moet je hiervoor doen?
Wil je hulp om een module te gebruiken? Of meer uitleg over het inzetten van de module? Neem contact op met Judith Bal: Bal@e-nemo.nl. Zij kan helpen met het aanpassen en opzetten van een activiteit in jouw instelling.

Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.